Ondernemen in een 3D online wereld!

Een andere benadering van online verkoop, een uitstekende manier voor bedrijfspromotie.

Hoe zou u het vinden om uw real-life onderneming aan te vullen met een 3D onderneming die geplaatst word in een 3D online community die bestaat uit duizenden bewoners. Deze bewoners socializen, gamen en wonen in deze wereld, deze online community is gerelateerd aan het “echte leven”. Wij hebben een concept ontwikkeld waarin de bewoner vrij is om zelf te bepalen hoe deze zich ontwikkeld in deze 3D wereld.

Klinkt leuk, maar hoe werkt dat dan? Eigenlijk heel eenvoudig, wij zetten uw onderneming in onze 3D wereld. Dit kan zijn in bijvoorbeeld een stad, dorp of evenement. Doordat wij een “gamefunctie” aan uw onderneming kunnen hangen, kunnen wij garanderen dat onze community members uw onderneming gaan bezoeken. Dit komt ten goede aan uw naamsbekendheid.

Gamefunctie? Een gamefunctie houd in dat de member uw onderneming nodig heeft om verder te komen in onze 3d wereld. Dit kan zijn een item (bijvoorbeeld huisraad, auto’s, kleding, voedsel, witgoed, planten enz..) Maar ook een vaardigheid (bijvoorbeeld rij-vaardigheid, kook-vaardigheid, combat-vaardigheid, bouw-vaardigheid, technische-vaardigheid, dans-vaardigheid enz.) In de game wereld noemen wij dit gegeven “ingame-management”, dit betekent dat de member goed moet nadenken welke stappen hij/zij neemt in de 3D wereld omdat dit direct invloed heeft op zijn/haar omgeving.

Okay nu komt ons punt, waarom zouden we geen real-life items gebruiken? Of we nu zelf een kleding stuk verzinnen en deze in een fictieve winkel zetten met een verzonnen naam. Of we schakelen dit aan een bestaande onderneming en zetten hun “producten of vaardigheden” in? Koppel dit bijvoorbeeld aan een webwinkel zodat de members eventueel een online aankoop kunnen doen rechtstreeks vanuit de 3D wereld. Dit is een sterke verkoop strategie want wat kan er gebeuren? Een member koopt een item die hij/zij nodig heeft in de 3d wereld bijvoorbeeld een kledingstuk voor zijn/haar avatar, deze is hier zo tevreden over dat deze gaat kijken of hij/zij hetzelfde kleding stuk kan kopen in real-life, en dat kan! Omdat wij van dat kleding stuk een ingame item hebben gemaakt die afgeleid is van het echt bestaande kledingstuk te koop in uw onderneming.

 

De 3D wereld

Sleeping Dogs, 3D World, Hong Kong
Ter illustratie, artwork Sleeping Dogs

Onze 3D wereld kan opgedeeld worden in twee gebieden. Namelijk het sociale gedeelte en het game gedeelte. Het sociale gedeelte is de plek waar de members hun digitale leven kunnen leiden.

modern house player housing

Hier vind je onder andere hun privé leefomgeving en de steden waar men ingame items of online aankopen kan doen. Dit gedeelte is fijn om in te vertoeven, ook zijn er plekken waar muziek gedraaid wordt denk aan cafés, dancings enz.

De speler kan een filmpje bekijken in de bioscoop of mensen ontmoeten op de sociale plekken. Er zijn hiervoor zelfs datingsplekken ontwikkeld, uiteraard kan men hier ook casual gamen bijvoorbeeld in onze arcade hallen die weer te vinden zijn in de diverse steden.

Wat het sociale gedeelte zo bijzonder maakt is dat men hier geen agressie of andere vormen van geweld zal aantreffen. Die zijn bestemd voor de game hubs waar je heavy kan gamen. Wij houden het sociale gedeelte en het heavy gaming gedeelte gescheiden.

De avatar

Onze avatars, dit zijn de digitale personages die de speler kiest als zijnde zijn of haar alter ego in de 3D wereld, zijn multigamingfunctioneel. Dit houdt in dat de avatar gebruikt kan worden in alle games die de 3D wereld rijk is. Dit geldt ook voor de games die later toegevoegd zullen worden. Dit betekent dat de avatar kan mee groeien met de ontwikkeling van de 3D wereld.

Gaming

De 3D wereld biedt verschillende game vormen aan. Zo kan men iets doen met voertuigen (racing), men kan iets doen met boerderijen (gewassen verbouwen) maar men vindt ook actie games (shooters). Wat betreft de actie games onderscheidt TrippleDot zich hierin, dat wij focussen op een omgeving waar de mens heeft geleerd om samen te werken in plaats van elkaar naar het leven staan. Wij hebben een 3e partij concept die ervoor zorgt dat de spelers moeten samenwerken om deze partij het hoofd te bieden. Met uitzondering van e-Sporting echter dit is een heel andere tak van gaming waar wij ons later op gaan richten.

 Wat kunnen wij aanbieden?

Etalages
Screenshot work in progress

3D onderneming:

 1. Een etalage / voorgevel. (De winkel is niet toegankelijk). Deze kan gekoppeld worden aan een website.
 2. Een volledige winkel 3D (real time view). (Men kan de winkel betreden) Deze kan gekoppeld worden aan een website.
 3. Een in- game functie gekoppeld aan uw 3D onderneming.

Advertisement: Dit zijn reclame borden die in de 3D wereld hangen op plekken waar veel members komen.

 1. Reclame bordjes (klein). (bijv voor aan lantaarnpalen)
 2. Advertentie posters dynamisch als statisch (middelmaat).
 3. Switchingboard (middelmaat) staan op plekken waar veel mensen langslopen)
 4. Billboard (extra groot) staan op centrum plekken / pleinen, vanaf 10sec per frame.

 

Wat kunt u er zelf mee doen?

Wij geven u twee tools , gereedschappen, waarmee u “verkoop marketing” kunt bevorderen. Oftewel u kunt verkoop acties houden. Deze tools werken samen met de in-game economie van de 3D wereld. Dit werkt eigenlijk net zoals een kortingsbon. Tegen inlevering van een code of bon e.d. krijgt de klant korting. Deze aloude basismethode blijft hetzelfde maar er is een verschil. Wanneer je als ondernemer in zee gaat met een dergelijke constructie dan kost dat de ondernemer geld. Enerzijds de korting die men geeft op de verkoopactie als dat men ook de bedenkers moet betalen die de “kortingsbon” hebben bedacht.

Bij ons werkt het anders, wij geven u deze tools en wij hoeven hier in principe niets aan te verdienen. Dit klinkt vreemd maar sorry het is echt zo. Deze tools zijn voor u om uw verkoop te bevorderen dus u krijgt ze van ons. Echter gestel dat een actie zo goed loopt en u heeft te weinig middelen om de actie voort te zetten. Dan is het het altijd mogelijk om via ons de middelen aan te vullen dit gaat echter wel tegen een vergoeding.

Hoe werkt dit dan?  Dat gaan we nu hopelijk verduidelijken, het werkt met XP-Coins!

Definitie XP-Coins: Vrij vertaald “ervaring munten” XP-Coins is een digitale munt eenheid die geaccepteerd wordt in het netwerk van TrippleDot. Deze digitale munten kunnen worden ingewisseld als verkregen bij de ondernemers die in het TrippleDot netwerk vertegenwoordigd zijn. Zij worden gebruikt om verkoop marketing te bevorderen in de vorm van verkoop acties.

 

Optie 1:
Tegen inlevering van XP-Coins krijgt de klant korting. De XP-Coins worden afgeschreven van de spelers account en bijgeschreven bij de ondernemers account.

 

Optie 2:
De ondernemer houdt een XP-Coins actie. Dat houd in, als de klant goederen afneemt dan krijgt de klant als bonus XP-Coins bijgeschreven op zijn/haar account.

De XP-Coins worden afgeschreven van de ondernemers account. (de ondernemer kan ten alle tijden bundels XP-Coins bij ons kopen indien nodig) Namelijk als er geen XP-Coins meer op de ondernemers account staan dan kan deze ze niet bijschrijven op het account van de klant.

U krijgt toegang tot een gebruiksvriendelijk zakelijk account- website, waar u uw zakelijke activiteiten op een eenvoudige en prettige manier kunt regelen.

 

Kosten:

 • Vraag een offerte aan.

Uw voordelen op een rij

 • Een eigen 3D winkel online gekoppeld aan uw bestaande website. (nog geen website? geen zorgen dan bouwen wij die toch voor u?)
 • Meerdere mogelijkheden van reclame maken online.
 • Toegang hebben tot een online 3D community .
 • Uw naamsbekendheid vergroten.
 • Online sales en acties kunnen doen om het aantal bezoekers in uw winkel te vergroten.

logotransparentbackground-1024x432

–  Vragen?

Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen:

 

Team TrippleDot