Hallo gamers

Heay Dude! Don't steal my frag!
Heay Dude! Don’t steal my frag!

Je bent op de juiste plek want mij is gevraagd om het één en ander te vertellen over ons project “Reborn”, een online 3D wereld. Wie ben ik? Mijn naam is Yizh en ik ben een lid van het concept team. Juist wij zijn degenen die zo gek zijn als een deur  en de meest waanzinnige,  maffe ideeën hebben!

Dit zijn dus de woorden van onze programmeurs en designers. Pff, weet je ze hebben helemaal gelijk! Maar als onze brainwaves werkelijkheid zijn geworden dan zijn het plotseling zeer innovatieve en uitdagende ideeën. “Zucht” het concept leven gaat niet over gamepads.

 

Anyway zij wilden dat ik het zou vertellen, dan zullen ze het weten ook! Hadden ze nou maar de PR dame gevraagd!

Okay let’s go… ehmm waar zal ik beginnen?

Met de deur in huis:

Ik val meteen met de deur in huis. Hoe zou jij het, als een gamer, vinden om iets te verdienen aan de game in het echte leven? Met andere woorden, doordat jij onze game speelt kan je profijt halen in het echte leven. Je krijgt er iets voor terug. nou?  is dat niet cool? hoe we dat doen dat ga ik proberen toe te lichten.

Wij gaan een 3D wereld neerzetten waar jij als gamer een digitaal leven kunt leiden. Deze wereld is verweven met de “echte wereld”. Dit uit zich in het gemak dat jij als gamer profijt kan hebben in real-life. Ik zal dit toelichten met 2 voorbeelden.

Zoals gezegd presenteren wij een “sociale leefplek”. Je zal steden vinden waar je winkels, entertainment, eetgelegenheden als game hubs kunt vinden. Echter het coole hiervan is dat 80% van alle ondernemingen die je in deze wereld zal tegenkomen ook echte ondernemingen zijn in de werkelijke wereld. Zij zijn aangesloten bij het “TrippleDot mkb netwerk“.  Bij deze ondernemingen zal je kortingen kunnen gaan scoren en das cool.

Dit is wat ik bedoel met “je gamed en je krijgt er iets voor terug in de werkelijke wereld”.  In dit voorbeeld een vette korting op je aankoop die je doet bij de desbetreffende onderneming. Dit werkt als volgt:

XP-Coins:

Definitie XP-Coins: Vrij vertaald “ervaring munten” XP-Coins is een digitale munt eenheid die geaccepteerd wordt in het netwerk van TrippleDot. Deze digitale munten kunnen worden ingewisseld als verkregen bij de ondernemers die in het TrippleDot netwerk vertegenwoordigd zijn. Zij worden gebruikt om verkoop marketing te bevorderen in de vorm van verkoop acties.

Wat betekent dit voor de gamer? Wel de gamer kan zijn/haar “SKL-Points” verzilveren voor XP-Coins en deze gebruiken in de winkels. Dit betekent dus dat je SKL-Points verdiend en dat is een vrij normaal gegeven voor bijna elke gamer.

Ook in deze wereld heb je vaardigheidspunten nodig om je avatar te upgraden, zodat je nieuwe vaardigheden kan vrijspelen. Hierdoor groeit je avatar waardoor bepaalde game elementen beschikbaar worden. Met andere worden je maakt je avatar sterker, sneller en slimmer zodat je in “het veld” kunt overleven.

Geloof ons maar er zijn mogelijkheden dat je bepaalde wezens tegenkomt die jou zien als een lekkere snack! Er zit echter een addertje onder het gras! Namelijk in onze wereld is de speler helemaal vrij om zelf te bepalen wat hij/zij doet met de SKL-Points. Je upgrade namelijk niet automatisch, nope dat gaat hem niet worden! Dat heb je namelijk zelf in de hand.

Eten of gegeten worden: Recepten      

Recipies

Definitie recept: Een recept is een verzameling instructies die aangeven hoe iets klaargemaakt moet worden gemaakt. bijvoorbeeld gerechten, compostmengsels, geneesmiddelen, inktsoorten, lakken, beitsen, vernissen, soldeermiddelen, poetsmiddelen of lijmen.

Tja.. de tijd dat er health en energie pakketten her en der verspreid lagen die je zo kon oppakken is voorbij. Ook vallen er geen in-game items uit de buiken van de diverse niet zo vriendelijke wezens Die je kan tegenkomen in het “veld”, exploration area. Dat betekent dus dat je op een andere manier je avatar’s levenspunten als je energieniveau moet aanvullen.

Dit doe je door het eten van voedsel. Je zal maaltijden voorbereiden om die mee te nemen in het veld. Deze maaltijden zijn echte recepten die je in het werkelijke leven kunt maken. In de 3D wereld wordt je geleerd hoe je dat moet doen. Met andere worden je gaat leren koken op een speelse manier. Altijd handig toch?

De 3D wereld

fantasy

Onze 3D wereld kan opgedeeld worden in twee gebieden. Namelijk het sociale gedeelte en het game gedeelte. Het sociale gedeelte is de plek waar de speler zijn/haar digitale leven kan leiden. Hier vind je onder andere jouw privé leefomgeving en de steden waar je in-game items of online aankopen kan doen. Dit gedeelte is fijn om in te vertoeven. Ook zijn er plekken waar muziek gedraaid wordt denk aan cafés, dancings etc.

De speler kan een filmpje bekijken in de bioscoop of mensen ontmoeten op sociale plekken. Er zijn hiervoor zelfs datingsplekken ontwikkeld, uiteraard kan je hier ook casual gamen bijvoorbeeld in onze arcade hallen die weer te vinden zijn in de diverse steden. Wat het sociale gedeelte zo bijzonder maakt is dat je hier geen agressie of andere vormen van geweld zal aantreffen. De speler mag hier geen wapens en geen combat-kleding dragen. Die zijn bestemd voor de game hubs waar je heavy kan gamen.

Wij houden het sociale gedeelte en het heavy gaming gedeelte gescheiden.

Mijn eigen plek?

Yes mijn eigen 3D huis
Yes mijn eigen 3D huis!

Inderdaad elke gamer krijgt zijn/haar eigen privé plek. Men begint in een klein appartementje en kan dit uitbouwen tot een eigen eiland. Op zich vrij gewoon toch? Maar schijn bedriegt! Deze privé plek is alleen toegankelijk voor de speler als voor zijn/haar vrienden.

Men kan hier terecht chillen, filmpjes kijken, muziek luisteren, chatten, casual gamen en nog veel meer (zie het maar als een Facebook-3D). Met het verschil dat alles privé blijft, dus niks wordt gedeeld met derde partijen. Maar!! Nee hè? Zucht…  Wanneer zou er nou eens geen maar zijn? Sorry er is een maar, Er is wel een restrictie op het aantal vrienden wat je kan toe laten. Je laat in je werkelijke leven toch ook alleen maar “echte” vrienden toe? Mensen die je dus voor jouw gevoel echt kunt vertrouwen, die wederzijds respect, eerlijkheid en openheid tonen aan jou. Kortom mensen waar je op kunt bouwen door dik en dun! Meestal zijn dat er niet zoveel in je inner-circle.

Jouw privé omgeving is bedoeld voor die vrienden, dus denk na voordat je toegang geeft. Je krijgt van ons 10 sleutels met deze sleutels kan je dus 10 vrienden toegang geven meer niet. Heb je zoiets van, Hey! Dude!! ik heb veel meer echte vrienden!!! Dan zeg ik, dat is awesome! Echt ik meen het, maar (weer die maar) dan kan je beter voor een “clan eiland” gaan. Dan heb je geen restricties.

Gaming

Gamers

De 3D wereld biedt verschillende game vormen aan. Zo kan men iets doen met voertuigen (racing), men kan iets doen met boerderijen (gewassen verbouwen) maar men vindt ook actie games. Wat betreft de actie games onderscheidt TrippleDot zich hierin, dat wij focussen op een omgeving waar de mens heeft geleerd om samen te werken in plaats van elkaar naar het leven staan. Wij hebben een derde partij concept die ervoor zorgt dat de gamers moeten samenwerken om deze partij het hoofd te bieden (PvE, players versus environment). Met uitzondering van e-Sporting echter, dat is een hele andere tak van sport.

In-game geld:

monnie ingame

Klinkt leuk maar wat kan je verwachten? Wanneer je begint zal je toch een manier moeten vinden om in-game geld te verdienen. Met dit geld koop je in-game items die je gebruikt voor diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld de aankleding van je huis, tuin en kleding voor je avatar. Wat dacht je van je uitrusting? Zal ook gekocht moeten worden of je wagenpark? Niet te vergeten je gereedschappen voor bijvoorbeeld je moestuin. Hoe dan ook, je hebt dus in-game geld nodig dat is een feit. Hoe verdien je in-game geld?

Mijn tuin:

Iedere gamer krijgt een tuin, hier verbouw je gewassen en fok je vee. Dit kan je simpelweg verkopen of verwerken tot een product en dan verkopen (of zelf gebruiken als je het veld in gaat.). Dit is de simpelste manier om in-game geld te verdienen. Je kan ook geld verdienen door deel te nemen aan “cleaning party’s”. Dit betekent dat je zal gaan jagen op bugs die de moestuinen bedreigen, hier kan je aardig wat centjes mee verdienen. Echter je hebt hier wel bepaalde vaardigheden voor nodig en een goede strijduitrusting.

Delven:

De laatste manier is dat je gaat delven of jagen, hiervoor moet je de open wereld in en is zeker niet zonder gevaar. De beloningen echter zijn veel hoger dat mag ook wel want de risico’s zijn ook vele male groter! Wanneer de speler dit gaat ondernemen zal deze goed voorbereid op pad moeten gaan wil deze het overleven. Je hoeft echter niet in je uppie de exploratie gebieden in, je kan dit met een team doen hetzelfde geld ook voor de cleaning party’s.

Als laatste hebben we nog de verhaallijn games. Wel hier kunnen wij kort in zijn dit gaan we pas op laatst doen. We hebben een kick-ass verhaal die tot op heden nog heel uniek is. Hier gaan we pas aan beginnen wanneer de tijd daar voor geschikt is. Dit omdat we echt met de volle 200% hieraan willen werken, om een game te maken met een goed verhaal… Tja…daar komt heel wat bij kijken. Maar wat wij gaan doen zijn andere partijen de kans geven om hun verhaal lijn te pluggen in onze wereld. Wat betekent dat je dus wel degelijk avonturen kunt gaan beleven.

eSport:

Waar wij ons op willen focussen is eSport. Dit is een verhaal apart, tournaments, clans en vette prijzen!!! Ha en wij hebben iets zeer innovatiefs maar daar moet ik echt mijn mond overhouden. Anyway eSports meerdere teams die tegen elkaar strijden voor de glorie en roem.

Wij zullen meerdere disciplines promoten en uiteraard zullen wij ook evenementen organiseren.  Van shooters tot Hand-to-Hand van science tot freaking magic, Clans zullen herrijzen voor roem en glorie! Met natuurlijk voor de vette buit!. Uiteraard zullen de belangrijke toernooien live gestreamed worden in de wereld. Wie weet kan je nog een wedje neerleggen bij een bookmaker!

Nu rijst de vraag “Gaan we onze eigen games hiervoor inzetten of gaan we games van derde partijen promoten?” Wel wij gaan in eerste instantie onze eigen eSports games inzetten, wij hebben onze eigen game concepten die wij hiervoor willen gebruiken.

Clans:

clans destiny2

Dit betekent dat we te maken gaan krijgen met clans. Groepen gamers die samenkomen in één groep met hetzelfde doel of ideaal. Clans kunnen in onze wereld hun eigen thuis krijgen en alles wat ze nodig hebben kunnen ze bouwen op hun eigen “clan omgeving” van woningen tot trainings-gelegenheden tot boerderijen als fabrieken om hun inkomen te garanderen. Clans hebben geen restrictie op het aantal leden.

Echter een clan eiland verschilt wel degelijk van een gamers privé eiland namelijk daar waar je op je gamers eiland privé inhoud kan delen met je vrienden in de vorm van muziek. filmpjes enz zal dat niet gaan op een clan eiland. Dit komt omdat een clan eiland in principe toegankelijk is voor alle gamers.

Stel dat een clan een open markt heeft neergezet waar gamers spullen kunnen kopen die de clan leden te koop aanbieden. Dan wil je wel dat deze bereikbaar is voor alle gamers hierdoor krijgt een clan eiland een openbaar karakter wat betekent dat je te maken gaat krijgen met “rechten”.  zucht … meer hoef ik toch niet te zeggen?

Bij een gamers privé eiland kan dat wel omdat dit een privé omgeving is. Zie het maar als een virtuele omgeving die je huurt net zoal een echt huis in de werkelijke wereld. Jouw echte huis is ook privé en zal niet de hele wereld te pas en te onpas je huis betreden.

Steden:

3D dorp

Steden dat is wat je gaat tegen komen hier zal je inkopen doen als mede gamers ontmoeten, functionele sociale plekken zo moet je het zien. Die gericht zijn op die momenten tussen het gamen door. Je weet wel.. je hebt even genoeg geknald en wilt eventjes chillen zonder dat je wilt uitloggen. Wat voor soort steden ga je tegen komen? Laten wij dit zeggen…. je gaat rondlopen in settings zoals : Hong Kong, Tokio, New York, Parijs, Madrid, enz .. maar ook in fantasy steden, die je vind op de bodem van de zee of zwevend op een eiland.

Kortom het zijn plekken waar je in-game items kunt kopen, vaardigheden aanschaffen voor je avatar, ontmoetings-plekken waar je ander gamers kunt vinden, plekken waar je entertainment zal vinden zoals arcade hallen (casual gaming), bioscopen, dancings, eSport arena’s enz.

 

Avatar:

mcs-female

Alles begint met je Avatar, deze is super belangrijk want het vertegenwoordigd jou in de 3D wereld. Je kan maar één keer een avatar uitkiezen dus neem de tijd en denk na voordat je je keuze definitief maakt. Mocht je na een tijd echt niet tevreden zijn en wil je een andere avatar dan is er een mogelijkheid om te switchen. Dit komt wel met een prijs!

Goed gestel dat je tevreden bent met je uiterlijk dan ga je de wereld in en gaat jouw verhaal beginnen. Je begint in een klein appartement met een bescheiden moestuintje erbij, je kan nu in-game geld verdienen om je digitale leven aangenamer te maken. Je kan verhuizen naar grotere huizen tot zelf in het bezit komen van een eigen eiland. Vaardigheden heb je nodig om je avatar te ontwikkelen neem bijvoorbeeld je moestuin de vaardigheden die je hier gebruikt maken het mogelijk om meerdere gewassen te verbouwen of om sneller te verbouwen.

Skills:

soldier_skills

Wil je een voertuig gebruiken dan zal je je rijbewijs moeten halen. Wil je de combat kant opgaan dan zal je je combat skills moeten aanschaffen, zwemmen, vissen, delven, verkopen, bouwen allemaal skills die je zult moeten kopen en leren. Voor sommige skills is een bepaald niveau van je avatar nodig bijvoorbeeld je hebt niveau 5 nodig om een bepaalde skill te kunnen kopen. Meerdere skills kun je ook nog eens upgraden en dit doe je met XP-Coins. Je avatar naar een hoger niveau brengen doe je met skill punten en let op! Je bepaald zelf hoe en wanneer jij je avatar opwaardeert.

Als iemand mij de vraag zou stellen: “Yizh, hoe zou jij je digitale leven leiden?”

Dan zou ik zeggen: “wil je het lange verhaal of wil je de verkorte versie?”.

Yizhio’s Digitale Leven: mini versie

southpark gamers

Ik zou naar een eigen eiland toewerken waar ik met mijn vrienden kan chillen, mijn carrière zal waarschijnlijk de delvers kant opgaan. Dus een groot delving voertuig aanschaffen (dit zijn voertuigen waarmee je grondstoffen kunt delven). Een paar fabrieken op mijn eiland zetten en daar de grondstoffen verwerken tot bruikbare materialen. Deze kan ik zelf gebruiken om items te bouwen of ik gooi de materialen in de verkoop om in-game geld te verdienen.

Daarnaast met mijn vrienden in team verband meedoen met de diverse game evenementen. Dit houden wij vol totdat de story line game in werking wordt gezet. Dan zal je mij en mijn vrienden daar vinden! Tja ik kan dat zeggen want ik weet wat er op ons ligt te wachten en eerlijk gezegd het kan mij niet snel genoeg gaan!

Story Line?

Maar goed ik mag hier niets over vertellen wat ik wel kan vertellen is dat je je avatar mee kan nemen in de storyline game met al je skills intact. Je hebt ze nodig echt geloof me.. al wat ik kan zeggen is dat als de storyline begint dat je als een beginnende avatar die nauwelijks skills heeft bemachtigd het niet gaat halen. Dit ligt niet zozeer aan het verhaal maar ligt meer aan de game wereld die gerepresenteerd wordt.

Kortom je avatar is gewoon RETE! belangrijk want dat ben jij. Je bent helemaal vrij om zelf te bepalen hoe je groeit en welke avonturen je gaat beleven.

Opfrisser:

Right! tijd om er een eind aan te maken. Ik zal een kleine opsomming maken van alles wat hierboven besproken is:

  • De 3D wereld is een M.RL.M.O. (massive real-life multiplay online) De naam van het project is “Reborn”.
  • De gamer heeft de mogelijkheid om kortingen te krijgen bij de winkeliers die vertegenwoordigd zijn in de 3D wereld. Dit werkt met XP-Coins.
  • De gamer is helemaal vrij hoe deze zijn avatar ontwikkeld.
  • De gamer krijgt een eigen privé omgeving die alleen toegankelijk is voor de gamer zelf als voor zijn digitale vrienden.
  • In de wereld is een clan systeem aanwezig. Clans kunnen worden opgericht en gebruik maken van de game functies die voor hen zijn bedoelt:  Clan omgeving, leader-boards, toernooien enz.
  • De wereld bied de gamer verschillende game vormen aan. Van casual gamen tot serious gamen tot E-sport gamen.
  • De wereld zelf blijft constant groeien. Nieuwe steden zullen oprijzen, nieuwe game vormen zullen worden toegevoegd. 

Ik kan nog veel meer benoemen maar voor nu laat ik het hierbij. Echter ik beloof plechtig dat er weer een update verhaal komt in de toekomst. Nu wil je natuurlijk weten wanneer we online komen.

Grappige is dat vraag ik mezelf ook continue af! De planning ligt op eind 2018 dan moet de eerste fase draaien. Je moet namelijk weten dat het wereld concept gebaseerd is op een “never ending story” dat betekent dus dat deze constant blijft groeien. Nieuwe steden, nieuwe exploration area’s als nieuwe game elementen zullen worden toegevoegd. Vandaar dat we hier praten over opbouw in fases.

Goed ik zou zeggen als je ons wilt volgen dan kan dat via onze Blog pagina of via onze youtube kanaal. Wie weet ontmoeten we elkaar in de wereld!

Happy Hunting!

Team Trippledot

Yizh

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *